banner

Megjelentek a GINOP első kutatás-fejlesztési és innovációs kiírásai

2015. augusztus 25-én a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretein belül megjelent három új pályázat, melyek a vállalati kutatás-fejlesztési és innovációs, valamint a szellemi alkotások védelmét szolgáló tevékenységeket, továbbá a kutatási infrastruktúra megerősítését támogatják.


A Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása c. GINOP-2.1.1-15 kódszámú felhívás célja a hazai vállalkozások ösztönzése olyan kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek támogatásával, amelyek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, új, piacképes termékeket, szolgáltatásokat, technológiákat, továbbá ezek prototípusainak kifejlesztését eredményezik. Kiemelt cél továbbá K+F+I együttműködések elterjesztése és a kiválóság felkarolása, illetve a KKV szektor kiaknázatlan K+F+I lehetőségeinek ösztönzése.

Bővebb információért kattintson IDE!



A GINOP-2.1.3-15 kódszámú, Iparjog c. felhívás keretében a szellemi alkotások hazai, és/vagy nemzetközi iparjogvédelmi oltalmát szolgáló újdonságkutatási, oltalomszerzési-és fenntartási, valamint a szellemi vagyon értékelési és audit tevékenységek kerülnek támogatásra.

Bővebb információért kattintson IDE!



A Kutatási infrastruktúra megerősítése - nemzetköziesedés, hálózatosodás c. GINOP-2.3.3-15 kódszámú felhívás a hazai kutatási infrastruktúra nemzetközi versenyképességének erősítését, a nemzetközileg versenyképes tudás-centrumok létrejöttét támogatja, segítve ezzel a sikeres nemzetközi kutatási együttműködések kialakítását, elmélyítését. A konstrukció keretében olyan kutatási eszköz, illetve infrastruktúra-beszerzés, építés vagy korszerűsítés támogatható, amely nemzetközi kutatási infrastruktúrákban - így például az ESFRI Roadmap-ban szereplő kutatási infrastruktúrákban - való magyar részvételt, illetve azokhoz való csatlakozást tesz lehetővé. Hozzájárul a Horizont 2020 program keretében támogatott programokhoz, elősegítve a nemzetközi és a hazai hálózatosodást és kutatási együttműködéseket, a hazai tudásközpontok nemzetközi versenyképességének megszerzése, illetve megőrzése érdekében.

Bővebb információért kattintson IDE!



Amennyiben szüksége van szakértői támogatásra a projektfejlesztésben, a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság (KFII) munkatársai készséggel állnak rendelkezésére, az alábbiak szerint:

  • Tájékoztatást nyújtunk az aktuális vagy várható GINOP pályázati kiírásokról, azok menetrendjéről, pályázati feltételeiről.
  • Projektfejlesztési tanácsadást biztosítunk a pályázati projektek összeállítására vonatkozóan.
  • Segítünk az ipari kapcsolatok kiépítésében, illetve a meglévő ipari kapcsolatok esetén szervezzük a konzorciumot, egyeztetéseket.
  • A Pályázati Irodával szoros együttműködésben, a pályázatok benyújtásával kapcsolatos egyéb tanácsadási tevékenységet és technikai támogatást biztosítunk.
  • Projekt ötleteket és bármilyen fejlettségi fázisban lévő projekteket gyűjtünk, ezekhez forrásszerzési tanácsadást biztosítunk.


Projektötleteit és javaslatait az alábbi elérhetőségeken tudja megküldeni nekünk, ezt követően felvesszük Önnel a kapcsolatot:


K+F Projektfejlesztési adatlap (rövidített - GINOP pályázati projektekhez) kitöltése


vagy


Szegedi Tudományegyetem

Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság (KFII)

Cím: 6720 Szeged, Dugonics tér 13.

Tel.: +36-62/546-702

E-mail: inno@rekt.szte.hu