Idea_challenge_fooldalra_kep

Idea Challenge hallgatói ötletverseny

Az SZTE az INPUT-tal, a SzegedBoosttal és a Szeged GYEEK Club Egyesülettel közösen rendezte meg az Innovációs Hét keretén belül az Idea Challenge hallgatói ötletversenyt.

Az egész napos rendezvény során a hallgatók csapatokban dolgozva megoldást kerestek egy-egy valós üzleti problémára, amely során egy üzleti koncepciót kellett kidolgozniuk a problémához kapcsolódóan. Az Idea Challenge nem korlátozódott egy-egy területre vagy iparágra, hiszen versenyezhettek termék- vagy szolgáltatásötlettel egyaránt, illetve társadalmi haszonnal bíró találmányoktól egészen az IT megoldásokig. Továbbá az üzleti partnerek ipari problémaötletein alapuló felhívásokra is várták a kreatív megoldásokat a versenyzőktől. A rendezvényen 8 csapat vett részt, akiknek a munkáját a teljes nap folyamán vállalkozók, egyetemi oktatók, mentorok segítették annak érdekében, hogy a legjobb megoldások születhessenek meg a nap végére. Végül a versenyzők az elkészült koncepciókat egy elismert szakemberekből álló szakmai zsűri előtt prezentálták.


Idea_challenge_zsuri


A verseny eredményeként több ipari problémaötletre is megoldás született, amely eredményekért összértékben 300.000 Ft került kiosztásra ajándékutalvány formájában a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával, továbbá ipari különdíjak is születtek.