honlapra_Virtus_osszefoglalohoz

Az SZTE elindította a Virtus Vállalkozáskatalizátor programját

Az SZTE Vállalkozás Katalizátor Program elsődleges célja a Szegedi Tudományegyetem fenntartható, vállalkozói egyetemmé pozícionálása, illetve a helyi startup ökoszisztéma és innovációs miliő katalizálása, illetve a tevékenységek összehangolása és egységes programba foglalása. Továbbá a program céljai között szerepel még az együttműködés generálása a tőkepiaci és ipari szereplőkkel, valamint a vállalkozói szemlélet erősítése mind a hallgatók, mind a kutatók körében. A program arra ösztönzi a hallgatókat és a kutatókat, hogyha van egy piacképes ötletük, akkor mindenképp valósítsák meg azt.

A célok megvalósulása több ponton történik. Egyrészről az ipari szereplőkkel történő együttműködés alapja a vállalkozások által felvetett kérdések, amelyekre a hallgatók illetve a kutatók csapatokban dolgozva próbálnak egy lehetséges megoldást kidolgozni. A csapattagok több tudományterületet képviselnek, ezáltal egy-egy kérdéskör megoldása multidiszciplináris megközelítésből történik. Másrészől kiváló szakmai tapasztalattal rendelkező piaci szereplők és egyetemi oktatókból álló mentori team személyre szabott mentorálást nyújt a tehetséges hallgatóknak és kutatóknak egy-egy megoldás kidolgozásához. Támogatást kapnak többek között pénzügyi tervezésben, one-pager-ek elkészítésében, piacelemzésben, üzleti terv készítésében. Továbbá az SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság munkatársai, azaz az SZTE Virtus team, segíti a tehetségeket ötleteik megvalósításában és a piacra lépésben. A tehetséges hallgatók és kutatók lehetőséget kapnak arra, hogy meggyőzzék a befektetőket az ötletük piacképességéről. Továbbá a finanszírozási források generálását és az ötletek kidolgozásának előrehaladását a különböző rendezvények és workshopok segítik elő, amely az innovációs miliő megteremtésében is kiemelkedő jelentőséggel bír.

 

Amennyiben az SZTE Virtus Vállalkozáskatalizátor program felkeltette érdeklődését, kérjük, keresse fel igazgatóságunk munkatársait az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

 

SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság

+36 62 546 702 | virtus@rekt.szte.hu |