SZTE Tudástérkép bemutatása

gomb2jo


Tisztelt Oktató/Kutató!


A 2014 októberében elkészült a Szegedi Tudományegyetem online Tudástérképének kezelőfelülete, amelynek célja az egyetem kutatói tevékenységének, szolgáltatásainak és műszerkapacitásának bemutatása oly módon, hogy a különböző tudományterületeken folytatott magas színvonalú kutatások a potenciális tudományos- illetve ipari partnerek számára is ismertté váljanak. A Tudástérkép bárki számára megtekinthető, így elősegítheti a Szegedi Tudományegyetem kutatói számára tudományos eredményeik disszeminácóiját közfinanszírozású kutatóintézetek, valamint a kutatás-fejlesztésben érdekelt vállalatok körében. Mindez hozzájárulhat az egyetem és külső partnerek közötti kapcsolódási pontok meghatározásához, amely később kutatási együttműködéseket eredményezhet. Az SZTE Tudástérkép kezelőfelületét a Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság üzemelteti (http://tudasterkep.szte.hu).


Az elkészült SZTE Tudástérképbe jelenleg feltöltött minta-adatokat egy korábbi adatfelvétel biztosította, amely nem teljes körű és sok helyen vélhetően már nem is aktuális. Az új tudástérképben minden kutatási projekt, szolgáltatás vagy műszer az ún. kutatóműhelyek, mint kutatási alapegységek köré szerveződik, amelyekhez a kutatók kutatóműhely moderátori hozzáférést igényelhetnek, így saját maguk frissíthetik kutatásaik státuszát, illetve azt, hogy milyen együttműködési lehetőségekre számítanak munkájuk során. Az SZTE Tudástérkép egyik fő előnye, hogy az egyetemen folyó kutatásokat egy központi felületen összegzi az érdeklődők számára.


Az SZTE Tudástérképre kattintva megtekinthető az SZTE Tudástérképet, amely magyar és angol nyelven is elérhető. Amennyiben még nem igényelt kutatócsoportja számára hozzáférést az SZTE Tudástérképhez, akkor ezt megteheti a "Kutatóműhely moderátori hozzáférés igénylése" gombra kattintva. Az igénylés után 1-2 munkanapon belül az Igazgatóság munkatársai biztosítják Ön számára a hozzáférést a rendszerhez. Amennyiben szükségesnek tartja, hogy személyesen is egyeztessen az Igazgatóság munkatársaival a felöltéssel kapcsolatban, például elakadt, vagy tanácsot kérne, úgy szívesen állunk rendelkezésükre, kérjük regisztráljanak valamely konzultációs időpontra.