Együttműködési megállapodást kötött a Pick Szeged Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem

A Szegedi tudományegyetem és a Pick Szeged Zrt. együttműködési megállapodást kötött,– amely értelmében a jövőben nemcsak a hallgatói programok, hanem a kutatás-fejlesztés és pályázatok területén is szorosan együttműködnek egymással.

A nemzetközi viszonylatban is meghatározó szegedi egyetem és az ország legnagyobb húsipari vállalata között létrejövő együttműködés célja, hogy egymás kompetenciára építve az alap- és alkalmazott kutatásban jelentős előrelépést érjenek el, kiemelt figyelmet fordítva a folyamat-fejlesztésre, műszaki-technológiai fejlesztésekre, valamint új termékek létrehozására. A pertnerek abban is megegyeztek, hogy a kutatás-fejlesztési feladatokon túl a most nyíló pályázatok esetén is keresik a közös projektlehetőségeket, amelyek során még szorosabbá fűzhetik kapcsolataikat. A megállapodásban megjelölt témákra pedig a kiírt pályázatok tükrében külön megállapodást köt majd a Szegedi Tudományegyetem és a Pick Szeged Zrt.

 

 

A közös kutatás-fejlesztési és pályázati tevékenység mellett a szakmai gyakorlatok is fontos részét képezik a megállapodásnak. A vállalat szakmai gyakorlati helyeket kíván biztosítani az egyetemi hallgatók számára több területen. A gyakornoki program nagy mértékben hozzájárulhat a fiatalok szakmai fejlődéséhez és gyakorlati tapasztalatok megszerzéséhez, amellyel a Szegedi Tudományegyetemen végzettek felkészültségét és elhelyezkedési lehetőségeit javítani. Emellett a Pick Szeged Zrt. bekapcsolódik az SZTE tehetséggondozó programjaiba is, amelynek keretében több ösztöndíj is elérhetővé válik a hallgatók számára.

 

Az együttműködési megállapodást Prof. Dr. Szabó Gábor akadémikus, az SZTE rektora, Devecz Miklós, az SZTE kancellárja és Nagy Endre a Pick Zrt. vezérigazgatója írta alá.