tudfesztival

Felhívás tudományos kiállításon való részvételre - V. Tudományfesztivál

Az V. Tudományfesztivált a TIT Kossuth Klub Egyesület idén is a Föld Napjához kapcsolódóan 2015. április 22-23. között a Magyar Nemzeti Múzeum Kertjében rendezi meg.

A rendezvény fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere, kormányzati védnöke Dr. Fazekas Sándor, földművelésügyi miniszter, VIII. kerületi védnöke Dr. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, IX. kerület védnöke Dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere.

 

A fesztivál, az előző évekhez hasonlóan, a tudományos ismeretterjesztés street science hagyományainak jegyében a családokat és az ifjúságot szólítja meg. Az eseményen tehetséges és sikeres fiatalt állítunk példaként kortársaik elé, így megmutatva, hogy kellő kitartással, szorgalommal és céltudatossággal már fiatal korban is jelentős eredményeket lehet elérni, amelyek hazánk szellemi, gazdasági és kulturális versenyképességét is növelik.

 

2014-ben a családi- és környezettudatos gazdálkodás, az élelmezés, a fenntartható vízhasználat, energiagazdálkodás, valamint a hulladékkezelés témakörét bemutató IV. Tudományfesztivál programjain közel 10 000 látogató vett részt, amelyből szervezett formában közel 100 iskolai osztály több mint 1000 diákja játékos formában találkozhatott a legújabb fejlesztésekkel. (Bővebben a www.tudomanyfesztival.hu oldalon.)

 

Rendezvényünk 2015-ben a fény, a világítás, a fényalapú technológiák kérdéskörét járja körül és azok fenntartható felhasználását, alkalmazását kívánja bemutatni az energia, az oktatás, a mezőgazdaság és az egészségmegőrzés területén.

 

Ezúton várjuk kiállítóként a nagyvállalatok mellett, egyetemek és főiskolák, kutatóintézetek, valamint startup cégek jelentkezését 2015. március 23-ig a bazso.krisztina@kossuth-klub.hu email címre.

 

A szervezők a helyszíni megjelenést díjmentesen biztosítják.

 

Bővebb információ:

 

Bazsó Krisztina

bazso.krisztina@kossuth-klub.hu

06 70 424 3422