H2020 pályázói konzultációk egyetemek, kutatóintézetek számára

Az NKFI Hivatal kiemelt célja a hazai szereplők minél nagyobb arányú és minél eredményesebb EU Horizont 2020 szereplésének ösztönzése. Ennek érdekében november 24-én és december 8-án ismét pályázói konzultációkat szervez a Hivatal, ezúttal felsőoktatási intézmények és kutatóintézetek számára. A férőhelyek korlátozott száma miatt a részvétel továbbra is előzetes regisztrációhoz kötött.

Az intenzív konzultáció a jelenlegi uniós kutatási és innovációs keretprogramon (Horizont 2020) belüli projektek jogi és pénzügyi szabályaival foglalkozik. A rendezvény során külön figyelmet kap az uniós szintű H2020 szabályok mellett, azok hazai jogszabályi környezetben való gyakorlati alkalmazása is.
Így a tájékoztatóra elsősorban az egyetemi, főiskolai és kutatóintézeti pályázati irodák munkatársait várja a Hivatal: azokat az intézményi szakembereket, akik pályázatok adminisztratív előkészítésével és projektmenedzsmenttel foglalkoznak.


A számukra aktuálisan meghirdetett konzultációs alkalmak:

  • felsőoktatási intézmények számára: november 24., 13.00-16.00 óra
  • kutatóintézetek számára: december 8., 13.00-16.00 óra


Helyszín: 1077 Budapest, Kéthly Anna tér 1., 2. emelet 230-as terem.


A tájékoztató tervezett témái:

  • Az előzetes igények alapján legfontosabbnak ítélt témakörök, azaz a jogi és pénzügyi szabályok részletes bemutatása.
  • A résztvevők itt gyakorlatorientált áttekintést kapnak arról, milyen szerepkörben vehetnek részt H2020 együttműködési projektek megvalósításában. Megtudhatják, hogyan és milyen költségeket tervezhetnek be egy projekt költségvetésébe, illetve hol szükséges más források bevonása a pályázatba.
  • Az előadás foglalkozik továbbá azzal is, miképp zajlik egy sikeres projekt tényleges költségeinek elszámolása: milyen dokumentumokat kell megőrizni és milyen beszámolási kötelezettségeknek kell eleget tenni.
  • A tájékoztató kitér a támogató ellenőrzési jogára, az esetlegesen feltárt szabálytalanságok következményeire, valamint az előző keretprogram (FP7) során lefolytatott auditok leggyakoribb megállapításaira is.


A H2020 pályázatok előkészítésének és benyújtásának lépéseit a valódi elektronikus pályázói felületen keresztül követhetik végig a résztvevők. A program végén biztosított a lehetőség, hogy a résztvevők feltegyék kérdéseiket, vagy megosszák egymással korábbi tapasztalataikat.


A férőhelyek száma korlátozott, ezért intézményenként csak egy fő regisztráljon! A jelentkezési lap IDE kattintva tölthető ki!