Kutatóinknak

A Szegedi Tudományegyetem, mint kutatóegyetem számára kiemelten fontos a kutatói közösség megfelelő tájékoztatása és támogatása. Kutatóink számára igyekszünk széleskörű tájékoztatást és segítséget nyújtani annak érdekében, hogy a kutatói tevékenység minél magasabb színvonalon valósulhasson meg.

 

Kutatóink számára elérhetővé tettük az Online találmányi bejelentőt, amely használatával elektronikus úton is bejelenthetik találmányaikat a Szegedi Tudományegyetem számára. Az online találmányi bejelentő célja, hogy megkönnyítse a bejelentés folyamatát, és biztosítsa a további ügyintézéshez szükséges megfelelő formátumú és tartalmú információk rendelkezésre állását. Amennyiben egyetemi kutatói tevékenysége során olyan felfedezést tett, amellyel kapcsolatban bejelentési kötelezettsége van, kérjük használja az online találmányi bejelentőt. Munkatársunk a bejelentést követően felveszi Önnel a kapcsolatot! Az Online találmányi bejelentőt ide kattintva érheti el.

 

Honlapunkon és hírlevelünkben folyamatosan elérhetővé tesszük azokat a felhívásokat, amelyek kutatóink érdeklődésére tarthatnak számot. Törekszünk arra, hogy a különböző díjak, pályázatok és rendezvények felhívásai is eljussanak az Egyetem munkatársaihoz. A felhívásokat ide kattintva érheti el.

 

A Szegedi Tudományegyetem szellemi alkotás menedzsment keretében kiemelt hangsúlyt fektet az Egyetemen létrejövő találmányok és egyéb szellemi alkotások jogi védelmére. Ennek érdekében a Szegedi Tudományegyetem jogosultságába tartozó iparjogvédelmi oltalmak fenntarthatóságáról kérjük olvassák el a kiadott tájékoztató. A Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság az egyetem számára mindig a legelőnyösebb megoldást keresi. Az Egyetem Szellemitulajdon-kezelési Szabályzata tartalmazza, hogy az intézmény miként védi a kutatókat anyagilag a jogszabályokon túlmenően.


További hasznos dokumentumok:

- Szerződésminták

- Szabályzatok

- SZTE - Szellemi alkotások kezelése eljárásrend