kutnet

Kut@tók a Neten 2015

A 2010-ben indított sorozatot folytatva idén ötödik alkalommal is megrendezésre kerül a Kut@tók a Neten – Kutatói Blog és Weboldal Találkozó. A 2015. november 9-15. között zajló virtuális seregszemlén bemutatkozhatnak mindazok, akik tudományos munkájuk mellett vagy annak részeként blogot írnak, weboldalt szerkesztenek vagy a közösségi hálózatokon (Facebook, Twitter, Tumblr, stb.) népszerűsítik a tudományokat.


A kutatói blogok, weboldalak folyamatosan fejlődnek, új kezdeményezések indulnak, sokak által kedvelt felületek szerkesztői szüneteltetik vagy szüntetik meg lapjaikat. A Kut@tók a Neten ötödik alkalommal térképezi fel a világhálón a hazai és határon túli szakemberek által gondozott tudománynépszerűsítő kezdeményezéseket.


A Kut@tók a Neten 2015 ismételten egy csokorba gyűjti a kutató bloggereket és weblapszerkesztőket, hogy a kutatások iránt érdeklődők közös platformon ismerkedhessenek meg a tudomány művelőinek hétköznapjaival és eredményeivel.


2015. október 31-ig várják azok jelentkezését, akiket mindennapjaik a laborok, levéltárak, könyvtárak varázslatos világához köt. A rendezvény a kutatók által írt, működtetett blogok, weboldalak, közösségi megjelenések bemutatásán kívül az egymás közötti együttműködés szorosabbra fűzését is szolgálja.


Idén először külön JUNIOR kategóriát indítunk a középiskolások által szerkesztett, tudománynépszerűsítő netes tartalmaknak.


Jelentkezés online a http://kutatok.net/jelentkezes/ címen, a részvétel díjmentes.


A virtuális bemutatkozás hete alatt legtöbb érdeklődőt vonzó blogok, weblapok szerkesztői könyvjutalomban részesülnek.


A korábbi négy találkozó összefoglalói: 2014, 2013, 2011, 2010


További információ: http://kutatok.net/