Climate-KIC Journey klímainnovációs nyári egyetem 2019

A Climate-KIC Journey nyári egyetemen, minden évben több mint 300 diáknak nyílik lehetősége arra, hogy a klímainnováció területén tudást és tapasztalatot szerezzen. A négyhetes eseményen a résztvevők betekintést nyernek a vállalkozásfejlesztés, az innováció és a klímaváltozás legfontosabb kihívásaiba. A Journey alatt lehetőségük nyílik feltérképezni a helyi releváns hálózatokat, felvenni a kapcsolatot különböző szakemberekkel, potenciális ügyfelekkel, illetve gyakorlati tudásra tesznek szert a környezetvédelemmel kapcsolatos projektek kivitelezésében. Mindezt számos európai helyszínen, nemzetközi, inspiráló környezetben egy sokszínű csapat részeként. A résztvevők 3 európai városba utaznak a program 4 hete során, ahol az üzleti, politikai, tudományos életben fontos szerepet játszó klímainnovációs szakemberek és szakképzett coachok végig hasznos tanácsokkal látják el a résztvevőket az ötletük gyakorlati megvalósításában.


2019-ben is megrendezésre kerül a Climate-KIC “The Journey” nyári egyetem, amely Európa legnagyobb klímainnovációs nyári egyeteme. A lehetőség azoknak a kiváló és motivált Msc és PhD hallgatóknak szól, akik érdeklődnek a környezet- és klímavédelem iránt akár innováció-menedzsment, akár vállalkozói oldalról közelítve. A Szegedi Tudományegyetem vezetése az elmúlt években-évtizedekben kiemelt figyelmet fordított és fordít az energiahatékonyság, környezettudatosság szempontjait szem előtt tartó nagyberuházásokra, az energiatakarékos és környezetbarát technológiákra, ezért ösztönözzük a hallgatókat a nyári egyetemen való részvételre.


A nyári egyetemre bármilyen szakterületről várják olyan MSc, PhD hallgatók, frissen végzett diplomások, illetve fiatal szakemberek jelentkezését, akik magas szintű angol nyelvtudással és kiváló tanulmányi eredménnyel rendelkeznek.


A nyári egyetemre a jelentkezési határidő 2019. február 18., amelyről további információk az alábbi linken tekinthetők meg: https://journey.climate-kic.org


A nyári egyetemmel kapcsolatban információs est kerül megrendezésre 2019.február 13-án, ahol a korábbi résztvevők és a coachok számolnak be tapasztalataikról, valamint kiderül mi a sikeres jelentkezés kulcsa.


Az információs esttel kapcsolatban további információ az alábbi linken érhető el:

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/2125567947512057/


Az információs estre az alábbi linket lehet jelentkezni:

https://docs.google.com/forms/d/1wccXT2NBRpOHV39EgQRPrm1WrXijFkFQSDCuoPxwM_g/edit