Pályázati felhívás szociális vállalkozások számára

Az Európai Bizottság pályázatot hirdet „Actions to boost the development of finance markets for social enterprises” néven, amelynek célja, hogy azonosítsa, fejlessze, támogassa és terjessze azokat a bevált módszereket, amelyek segítik a szociális vállalkozások finanszírozáshoz jutását.

A pályázati felhívás szerint a piaci elemzést és finanszírozás értékelést segítő mechanizmusok; a befektetők bevonása kommunikációval és hálózatépítéssel; és társadalmi vállalkozások kapacitásfejlesztése tevékenységek támogathatóak. Továbbá hangsúlyt kap a tudásmegosztás és know-how átadás (pl. tanulmányút, szakértői műhely, képzés, adaptáció eszközök, eljárások/szerződések) és a sikeres modellek adaptálása más országokban is. A megvalósítható tevékenységek kiterjednek a jogászok és pénzügyi szakértők munkáját segítő szociális pénzügyi eszköz vagy mechanizmus létrehozására és olyan IT-szolgáltatásokra is, melyek webes pénzügyi eszközökkel kapcsolatosak (pl. közösségi finanszírozási platformok).

A rendelkezésre álló finanszírozási összeg 3 400 000 EUR, amelyből 8-10 projekt kerül támogatásra.


A pályázat benyújtásának határideje: 2024. március 14.

 

A pályázati kiírás, a benyújtás menete, illetve további információk az alábbi linken találhatóak: http://tinyurl.com/bdxa32be