Kutatói segédlet

A Szegedi Tudományegyetem, mint az ország egyik legrangosabb kutatóegyeteme, mindig is fontosnak tartotta a kutatói által létrehozott szellemi alkotások megfelelő védelmét és hasznosítását, valamint az ezen értékek létrehozóinak megfelelő szakmai tájékoztatását munkájuk támogatása érdekében. A kutatók számára hasznos lehet, ha a nemzetközi üzleti élet és az iparjogvédelem legfontosabb ismereteiről tájékoztatást kapnak.
Ezzel a tájékoztatóval kívánunk kutatóink számára iránymutatást és segítséget nyújtani ahhoz, hogy kutatási eredményeiket miként hasznosíthatják mind saját maguk, mind az Egyetem számára a lehető leghatékonyabban. Ez a segédlet rövid áttekintést nyújt arról, hogy a kutatók által létrehozott szellemi alkotások későbbi üzleti hasznosítása érdekében milyen tényezőket kell és érdemes figyelembe venni.
Amennyiben szeretne intézetének/tanszékének munkatársai számára igényelni nyomtatott példányt a kutatói segédletből, kérjük, hogy jelezze számunkra a inno@szte.hu címen.
Ha pdf formátumban szeretné letölteni azt IDE kattinta teheti meg!
A Szegedi Tudományegyetemen létrejövő kutatási eredmények oltalmazását és üzleti hasznosítását támogató tájékoztató kiadvány alább tekinthető meg: