SZTE Innovációs Klub - Bemutatkozás

A Szegedi Tudományegyetem Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatósága és a NOS-Szeged Kft. azzal a céllal hozta létre az SZTE Innovációs Klubot, hogy a kutatói közösségi életet felpezsdítsék, a fiatalabb és a tapasztaltabb kutatók kötetlen és inspiratív eszmecseréjének támogatásával.


Az havonta megrendezésre kerülő klubesteken az innovációhoz kapcsolódó tudományterületek iránt érdeklődő közönséget szeretnénk összefogni, színvonalas előadásokkal és programokkal segítve további tudásgyarapodásukat. További cél, hogy egy jól működő klub kaput jelentsen az üzleti partnerek számára, akik akár előadóként, akár támogatóként, akár pusztán érdeklődőként ilyen módon is bekapcsolódhatnak az egyetemi kutatói közéletbe.


Emellett az egyetem hallgatói számára is jó lehetőségeket kínál a klub: az estek során megismerkedhetnek az egyetem kutatóival, illetve a megjelenő vállalatok képviselőivel, valamint egyes esetekben a maguk is megmutathatják tehetségüket, ahogyan ez történt például az Őrült Ötletek Napján is.


A klubesteken olyan témákat vonultatunk fel, amelyek a széles közönség számára is könnyen befogadhatóak, valamint az innováció témakörében olyan gyakorlati tapasztalatokat, meglátásokat és gondolkodásmódot közvetítenek, amelyek bármelyik vállalkozás számára hasznos példát jelenthetnek. Eddigi klubestjeink vendég előadói között köszönthettünk multinacionális vállalatok hazai innovációs vezetőitől kezdve, sikeres magyar start-up cégek alapítóin keresztül számos innovációs szakembert és innovatív vállalkozót.


Az SZTE Innovációs Klub Facebook oldalán az innovációhoz kapcsolódó színes hírek mellett a klub rendezvényeiről is aktuális információkat találhatnak: www.facebook.com/SzteInnovaciosKlub

 

Eddigi rendezvényeink:

 

Innováció a Magyar Telekomnál

Meghívott vendég: Pukler Gábor, a Magyar Telekom innovációs és üzletfejlesztési igazgatója

2012. november 27., JATE Klub

 

Szegedről a világpiacra

Meghívott vendégek: Duda Ernő, a Solvo vezérigazgatója és Kecsmár Attila, az Antavo ügyvezetője

2013. február 18., JATE Klub


Őrült Ötletek Napja

Meghívott vendég: Wohlmuth Máté, a Sopreso társalapítója

2013. április 8., Szent-Györgyi Albert Agóra, Informatórium

A videófelvétel megtekinthető a következő linkeken: 1. rész, 2. rész

 

Gasztronómiai Innovációk

Meghívott vendégek: Halmos Monika, gasztronómiai szakíró és Dr. Gyimes Ernő, az SZTE Mérnöki Kar docense

2013. május 6., JATE Klub

A videófelvétel megtekinthető a következő linkeken: 1. rész, 2. rész

 

„Állati” innovációk a pszichológiában

Meghívott vendégeink: Kígyós Tamás, pszichológus és Köböl Erika, gyógypedagógus

2013. június 17., JATE Klub, nagyterem

A videófelvétel megtekinthető a következő linken: teljes videó

 

Fiatalok érvényesülési lehetőségei a tudományban

Meghívott vendégeink: Prof. Dr. Tamás Gábor, egyetemi tanár (SZTE TTIK Biológus Tanszékcsoport, Élettani, Szervezettani és Idegtudományi Tanszék) és Prof. Dr. Kónya Zoltán, egyetemi tanár (SZTE TTIK Kémiai Tanszékcsoport Alkalmazott és Környezeti Kémiai Tanszék)

2013. szeptember 30., JATE Klub, nagyterem


Ötletből pénzt - Min múlik egy innovatív ötlet sikere?

Meghívott vendégeink: Dr. Zsembery Levente, az X-Ventures Zrt. vezérigazgatója és Tolnai Ákos, az AbilityMatrixTMüzleti potenciál elemző módszer megalkotója

2013. október 29., JATE Klub, nagyterem


Innováció a karácsonyi ünnepkörben - Ajándékozási szokások és innovatív játékok a fa alatt

Meghívott vendégeink: Dr. Frauhammer Krisztina, az MTA-SZTE Vallási Kultúrakutató Csoport kutatója és Gyöngyösi Gábor, a Piatnik Budapest Kft. ügyvezető igazgatója

2013. december 09., JATE Klub, nagyterem


Innováció és üzlet a sportban

Meghívott vendégeink: Dr. Balogh László, a Magyar Sporttudományi Szemle korábbi főszerkesztője és a Magyar Sporttudományos Társaság Sportinnovációs Bizottságának alelnöke, valamint Kecse-Nagy Sándor, a Sportolanemzet.hu országos program marketing felelőse illetve a Magyar Sportért Innovációs Klaszter kommunikációs vezetője

2014. február 25., JATE Klub, nagyterem


Innováció az IT adatvédelemben

Meghívott vendégeink: Badócz Tamás, a BalaBit IT Security fejlesztési vezetője, valamint Dr. Németh L. Zoltán, az SZTE Számítástudomány Alapjai Tanszékének docense.

2014. március 31., JATE Klub, nagyterem


Oktatási innovációk

Meghívott vendégeink: Prof. Dr. Csapó Benő, az SZTE Oktatáselméleti Kutatócsoportjának vezetője, Galló Márk, a ByBox.hu koordinátora, valamint Radosits Magdolna, a Sopreso.com kommunikációs vezetője.

2014. május 26., JATE Klub, nagyteremKapcsolat:

E-mail: innovaciosklub@rekt.u-szeged.hu

Facebook: www.facebook.com/SzteInnovaciosKlub

Klubestjeink regisztrációs felülete:

www.u-szeged.hu/innovaciosklubest

Youtube csatorna: www.youtube.com/SzteInnovaciosKlub