fejlec

Sikeresen lezajlott az SZTE HSUP Ötletversenye

Immáron negyedik alkalommal került megrendezésre a Hungarian Startup University Program kurzus első félévének záróeseménye, az SZTE HSUP Ötletverseny, mely 2024. január 24-26. között zajlott le a Rektori Hivatal dísztermében. A program közel 70 hallgató, 7 Virtus mentor, 5 fős szakmai zsűri és 3 képző részvételével valósult meg.

A 2023/2024-es tanév őszén a kurzust 275 hallgató vette fel, közülük 236-an küldtek be sikeresen egyéni ötletet az SZTE Innovációs Igazgatóság részére. Az Ötletversenyre a felkért értékelő bizottság döntése alapján a legjobbnak ítélt 20 csapat kapott meghívást. A három napos rendezvény első két napján a közel 70 résztvevő szélesebb körű betekintést nyerhetett a piackutatás, üzleti modell kialakítás, környezetelemzés és értékajánlat-tervezés területeire, majd a rendezvény 3. napján szakmai zsűri előtt prezentálták a csapatok innovatív ötleteiket, vállalkozási terveiket és startup elképzeléseiket. A megmérettetés tétje a II. félévbe való továbbjutás volt, ahol ösztöndíj-támogatással folytathatja a bejutott 14 csapat a projektötlete kidolgozását.


A képzéseket Süvöltős László, Huszár Sándor és Farkas Tamás vezette. A csapatok munkáját 7 Virtus szakmai mentor segítette, akik a piaci és egyetemi szférából egyaránt érkeztek: Börcsök Dániel, Csiszár Dénes, Farkas Tamás, Karmann Roland, Mészáros Attila, Végh Ádám, Vilmányi Márton. A Pitching Day szakmai zsűrijében Bacsa László, Kölkedi Krisztián, Sándor Attila, Suba Attila és Tóth Miklós foglaltak helyet, akik évről évre visszatérő vendégei a rendezvénynek.

Gratulálunk a továbbjutott csapatoknak, róluk bővebb információ a következő linken található!

Fotó: Kovács-Jerney Ádám