Egyetemi-ipari együttműködéseket bemutató vitrinkiállítás

A Szegedi Tudományegyetem egyike az ország öt kutatóegyetemének. Az intézményen belül kiemelt jelentősége van a kutatásnak, ami elsősorban alapkutatási jellegű, de számos esetben alkalmazott kutatásban is részt vállal az Egyetem.001A kiállítás célja a Szegedi Tudományegyetem kézzelfogható innovációs eredményeinek bemutatása, ezzel a helyi lakosság és civil szféra számára közelebb hozva az egyetemi kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységet, a vállalati és az akadémiai szféra szereplői felé pedig erősítve az intézmény innovatív imázsát.


A projekt fókuszában kifejezetten a termék szinten megjelenő, kézzelfogható, piacon bevezetésre került innovációs eredmények állnak. Ezeket a termékeket és berendezéseket állandó kiállításon kívánjuk bemutatni, ahol a regionális, illetve az Egyetemre látogató külföldi érdeklődők számára prezentálja az egyetem innovációs eredményeit.

A vitrinek jelenleg a Szegedi Tudományegyetem, Rektori Hivatal (6720 Szeged, Dugonics tér 13.) szám alatt tekinthetőek meg, az első és második emeleten.002

Egyetemi-ipari együttműködéseket bemutató vitrinek: