Orvosi diagnosztika ésképalkotás

Az 1892-ben alapított, mára a világ tíz legjelentősebb nemzetközi cége közé tartozó GE 1997 óta működik Magyarországon. Az SZTE és a GE 2001 óta folytat sikeres együttműködést kutatás-fejlesztési projektekben. A világ több mint 100 országában jelen lévő nemzetközi cég Magyarországon két irodát tart fenn: ezek közül a szegedi az egyetemmel együttműködve dolgozik és fejlődik.


A GE Healthcare és az SZTE együttműködése a DEAK KKK keretein belül kezdődött, ahol a fő fókusz a számítógépes orvosi képfeldolgozás volt, majd a KNRET-en belül folytatódott az orvosi képek minőségének javításával kiegészülve. Az együttműködésnek új lendületet adott, amikor a GE Healthcare 2007-ben megalapította szegedi kutatás-fejlesztési részlegét. Jelenleg a számítógéppel segített radiológia és sugárterápia területén működnek közös kutatócsoportjaink.


2012-ben a Szegedi Tudományegyetem és a GE Healthcare hosszú távú stratégiai szerződést kötött, mely szerint az egyetemi klinikák szakorvosai tudásukkal támogatják az orvosi termékfejlesztéseket, míg a cég szakemberei vendégoktatóként támogatják az egyetemen folyó képzést. A vállalat ösztöndíjat is biztosít az egyetem mester- és doktori képzésben részt vevő hallgatóinak és azok témavezetőinek a GE Healthcare által fontosnak tartott ipari kutatási és fejlesztési projektekben való részvételre.


A Szegedi Tudományegyetem és a GE Healthcare együttműködésének sikerességét jól illusztrálják az itt bemutatott eredmények.